no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ «χώρες» για τα μωρά είναι η φτώχεια και ο πόλεμος...




ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ «χώρες» για τα μωρά  είναι η φτώχεια και ο πόλεμος...

Πόσο θα ζήσει ένα μωρό, στον «αγγελικό» καπιταλιστικό μας κόσμο, εξαρτάται και από τη χώρα που θα γεννηθεί. Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν υπάρχουν «επικίνδυνες» χώρες για τα βρέφη.
Πέντε από τις δέκα πιο «επικίνδυνες» χώρες που βρίσκονται στη δυτική και την κεντρική Αφρική, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF. Οι αριθμοί «τρομακτικοί». Σε αυτές τις χώρες
- τα βρέφη είναι 50 φορές πιθανότερο να μην ξεπεράσουν τον ένα μήνα ζωής απ’ ό,τι αν είχαν γεννηθεί στην Ιαπωνία ή στην Ισλανδία. 
- Μία στις 16 κυήσεις σε αυτή την περιοχή καταλήγει στη γέννηση νεκρού εμβρύου ή στον θάνατο βρεφών μέσα σε έναν μήνα. Πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε πρόωρες γέννες, σε επιπλοκές κατά τη γέννα και σε μολύνσεις, επισημαίνεται στην έκθεση.

Από τις δέκα πιο επικίνδυνες χώρες για τα νεογέννητα, οι οκτώ βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική: η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (1:24) η Σομαλία, το Λεσότο, η Γουινέα-Μπισάου και το Νότιο Σουδάν (1:26), η Ακτή Ελεφαντοστού (1:27), το Μαλί και το Τσαντ (1:28).
Αυτές είναι οι χώρες όπου οι έγκυες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να λάβουν βοήθεια εξαιτίας της φτώχειας, των συρράξεων ή της αδυναμίας των θεσμών, σύμφωνα με την έκθεση.
Στο άλλο άκρο της κατάταξης βρίσκονται οι πιο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη σε όρους υγείας και παιδείας: η Ιαπωνία, η Ισλανδία (1:1.000), η Σιγκαπούρη (1:909), η Φινλανδία (1:833), η Εσθονία και η Σλοβενία (1:769), η Κύπρος (1:714), η Νορβηγία και η Νότια Κορέα (1:667). Στη Γαλλία, το 1 βρέφος στα 416 πεθαίνει μέσα στον πρώτο μήνα της ζωής του.
Αν υπάρχει ένα απλό συμπέρασμα απ’ αυτά τα στοιχεία είναι πως οι επικίνδυνες «χώρες» για τα νεογέννητα είναι η φτώχεια και ο πόλεμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου