no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βιασμός κρατουμένου από γυναίκες στο Γκουαντάναμο!

   Σημειώσεις      



Τα ημερολόγια ενός μαυριτανού κρατούμενου στις φυλακές του Γκουαντάναμο δημοσίευσε ο Guardian, στα οποία κάνει ο βαρυποινίτης κάνει λόγο για τα βασανιστήρια που υπέστη τα τελευταία 13 χρόνια. 

Ο Μοχαμεντού Ολυντ Σλάχι συνελήφθη το 2001 στην πατρίδα του ως μέλος της Αλ Κάιντα και φυλακίστηκε διαδοχικά στην Ιορδανία και το Αφγανιστάν, πριν οδηγηθεί στο Γκουαντάναμο. Εκεί, όπως σημειώνει στα ημερολόγιά του, τον ανάγκασαν να προβεί σε ψευδείς ομολογίες, αφού βασανίστηκε, ξυλοκοπήθηκε, ταπεινώθηκε και απειλήθηκε με θάνατο. 
Ανάμεσα στα βασανιστήριά του, όμως, εξέχουσα θέση για τον ίδιο κατέχει ο βιασμός που υποστηρίζει ότι υπέστη από τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες. Για να τον εξευτελίσουν, τον ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους την περίοδο του Ραμαζανιού, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Ισλάμ και, όπως γράφει ο ίδιος, είναι όπως το να αναγκάζεις έναν Χριστιανό να κάνει σεξ μέσα σε εκκλησία. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, «Ημερολόγια του Γκουαντάναμο», το οποίο είναι το πρώτο που κυκλοφορεί από συγγραφέα που εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της φυλακής: «Ένα πρωί μπήκαν στο κελί μου τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες και μου είπαν «σήμερα θα σου μάθουμε πως γίνεται το καλό σεξ εδώ στην Αμερική». 
Οι δυο εξ' αυτών έβγαλαν τις μπλούζες τους κι άρχισαν να μου λένε πρόστυχα πράγματα, που ειλικρινά καθόλου δεν με επηρέασαν. Αλλά όταν προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε σεξουαλικές πράξεις, εκεί άρχισα να ενοχλούμαι. » 
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι γυναίκες, είναι πως κι εμείς οι άντρες, αν κάποια προσπαθήσει να μας βιάσει δίχως τη θέληση μας, θα πληγωθούμε εξίσου, ίσως και περισσότερο, λόγω της 'παραδοσιακής' μας θέσης που μας έχει εκχωρήσει η κοινωνία. Δεν είχα ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου τόσο ταπεινωμένος, μέχρι φυσικά να αρχίσουν τα υπόλοιπα, παραδοσιακά βασανιστήρια». Σε αυτά περιλαμβανόταν πέραν όλων των παραπάνω και απειλές για την ζωή συγγενικών του προσώπων, στέρηση ύπνου, εξαναγκασμός του να πιει θαλασσινό νερό και να βουτήξει σε πάγο. 
Για να σταματήσουν τα βασανιστήρια μάλιστα, σημειώνει πως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι σχεδίαζε επίθεση σε πύργο του Τορόντο, χωρίς αυτό να ισχύει. Δείτε την animation ταινία που ετοίμασε ο Guardian για την ιστορία του κρατούμενου εδώ.  

Με πληροφορίες από: In.gr 

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/369188/viasmos-kratoymenoy-apo-gynaikes-sto-gkoyantanamo.html

Πηγή: www.in2life.gr